x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să simplifice procedurile privind deportarea migranților

Germania vrea să simplifice procedurile privind deportarea migranților

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   19:50
Germania vrea să simplifice procedurile privind deportarea migranților

Germania vrea să simplifice și să accelereze procedurile privind deportarea migranților, a anunțat, miercuri, Ministerul de Interne prin intermediul unei declarații publice. Ministerul german a întocmit un proiect care ar putea fi aprobat în curând, potrivit Reuters.

Germania vrea să simplifice și să accelereze deportarea migranților, în special a celor cu antecedente penale, prin reducerea perioadelor de notificare și facilitarea căutărilor de către autorități.

„Oricine nu are dreptul de a rămâne în Germania trebuie să părăsească țara noastră", a spus ministrul de Interne, Nancy Faeser.

Politicienii din Germania au început să caute modalități de a limita migrația ilegală pentru a câștiga voturi la alegerile de anul viitor și pentru a lupta cu valul de migranți. În primele șapte luni ale acestui an s-a înregistrat o creștere de 78% a numărului de cereri de azil.

Conform proiectului de lege, persoanele aflate în închisoare nu vor mai fi anunțate cu privire la expulzarea lor, iar durata de detenție pentru cei care așteaptă expluzarea va fi extinsă de la 10 la 28 de zile. De asemenea, expulzarea persoanelor care au fost condamnate la cel puțin un an de închisoare va deveni mult mai ușoară. În plus, vor fi ușurate procedurile privind perchezițiile.

Proiectul de lege privind migrația urmează să fie adoptat în scurt timp de către cabinetul german.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: deportare migranți Germania