x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Un refugiat sirian s-a alăturat partidului cancelarului Angela Merkel

Germania: Un refugiat sirian s-a alăturat partidului cancelarului Angela Merkel

13 Sep 2016   •   18:00
Germania: Un refugiat sirian s-a alăturat partidului cancelarului Angela Merkel
Sursa foto: Photographer: Kuebi

Cancelarul Angela Merkel s-a confruntat cu numeroase critici în legătură cu modul în care a gestionat criza refugiaţilor din Germania, însă partidul său conservator, Uniunea Creştin Democrată (CDU), a câştigat un nou membru datorită poziţiei pe care cancelarul german a avut-o în legătură cu acest subiect - un refugiat sirian în vârstă de 41 de ani, relatează marţi DPA. 

'O admir pe ea şi politica ei, a făcut foarte mult pentru noi', a declarat Imad Kharma pentru DPA. 

Decizia Angelei Merkel în urmă cu un an de a deschide graniţele ţării pentru a permite unui aflux de refugiaţi - aproximativ un milion - să intre în Germania, precum şi refuzul ei de a impune un număr limită de refugiaţi pe care ţara îi poate primi, au stârnit diviziuni profunde în cadrul formaţiunii sale politice şi o scădere bruscă a popularităţii sale. 

'Ea ne-a sprijinit şi acum vrem să lucrăm cu ea', a declarat Kharma, care a afirmat că speră să o întâlnească pe Angela Merkel. 

Cu toate acestea, nefiind cetăţean al Uniunii Europene, Kharma va trebui pentru moment să se mulţumească cu statutul de invitat al filialei CDU din oraşul Grossenhain, aflat lângă Dresda.

AGERPRES

×