x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să impună restricții SEVERE și pentru persoanele vaccinate

Germania vrea să impună restricții SEVERE și pentru persoanele vaccinate

20 Noi 2021   •   16:31
Germania vrea să impună restricții SEVERE și pentru persoanele vaccinate

Creșterea infecțiilor cu COVID-19 în Germania este atât de gravă încât nu poate fi exclusă o izolare, inclusiv pentru persoanele vaccinate, a declarat ministrul Sănătăţii german. Și Austria a anunţat că va trece din nou la carantină totală începând de luni.

„Ne aflăm acum într-o situaţie în care nu putem exclude nimic", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Jens Spahn.

Pieţele s-au clătinat în faţa perspectivei unui posibil blocaj german, randamentele obligaţiunilor devenind negative, iar euro şi bursele au scăzut puternic, potrivit Reuters.

Germania a raportat, vineri, 52.970 de noi cazuri de coronavirus şi 201 decese, ridicând numărul total de decese la 98.739.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, joi, că în zonele în care spitalele devin periculos de pline de pacienţi cu COVID-19, mari părţi ale vieţii publice vor fi limitate la cei care fie au fost vaccinaţi, fie care au trecut prin boală.

Camera superioară a parlamentului german este aşteptată să adopte vineri noile măsuri privind coronavirusul.

De asemenea, Spahn a declarat că Ministerul Sănătăţii se află în discuţii cu Pfizer şi alte companii pentru a comanda medicamente pentru tratarea COVID-19.

Austria va deveni prima ţară din Europa de Vest care va reintroduce în această toamnă un lockdown total pentru a face faţă unui nou val de infecţii şi va impune ca întreaga sa populaţie să fie vaccinată începând cu luna februarie.

Mediafax

×