x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gest șocant al Turciei: respinge condoleanțele SUA după atacul terorist de la Istanbul și acuză americanii că sprijină teroriștii kurzi. „Ucigașii ajung întotdeauna primii la fața locului”

Gest șocant al Turciei: respinge condoleanțele SUA după atacul terorist de la Istanbul și acuză americanii că sprijină teroriștii kurzi. „Ucigașii ajung întotdeauna primii la fața locului”

14 Noi 2022   •   18:37
Gest șocant al Turciei: respinge condoleanțele SUA după atacul terorist de la Istanbul și acuză americanii că sprijină teroriștii kurzi. „Ucigașii ajung întotdeauna primii la fața locului”
Sursa foto: Hepta

Turcia a refuzat să accepte condoleanțe din partea SUA după atacul terorist de pe strada Istiklal din Istanbul, a declarat ministrul de interne al republicii, Suleyman Soylu.

"Știm de unde a fost coordonat atacul. Am primit mesajul care ni s-a dat și știm care a fost acest mesaj. Nu acceptăm condoleanțe ale ambasadei americane. Nu suntem trădători, dar nu mai avem toleranță față de astfel de acte perfide. Strada Istiklal este ca propiul nostru copil. Dacă nu am fi prins atacatorul, ar fi fugit astăzi în Grecia", a declarat ministrul citat de CNN Turk.

Oficialii turci i-au declarat vinovați de atac inclusiv pe cei care susțin grupurile teroriste PKK și aripa sa siriană, YPG.

 „Acest mesaj de condoleanțe ar trebui interpretat ca „ucigașii ajung întotdeauna primii la fața locului”. Cu siguranță vom da un răspuns clar acestui mesaj. Veți vedea în curând, dacă va voi Dumnezeu. Puteți lupta împotriva terorismului în munți, dincolo de granițele voastre, în orașele voastre și puteți preveni multe acte de terorism. Dacă nu veți preveni unul, plătiți un preț mare. Știm că ne confruntăm cu o mare încercare în imediata noastră vecinătate. Vom continua lupta până la capăt, indiferent de preț. Cred că sprijinul așa-zișilor noștri aliați pentru teroriști, ascunzându-i în țările lor sau oferindu-le un colac de salvare în zonele pe care le-au ocupat, finanțându-i prin decizii ale senatului lor este evident, iar aceasta este o nesinceritate flagrantă”, a completat Suleyman Soylu.

Președintele Recep Tayyip Erdogan acuză adesea Washingtonul că a furnizat arme luptătorilor kurzi din nordul Siriei, considerați „terorişti” de către Ankara.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat anterior că SUA condamnă actul de violență care a avut loc la Istanbul și își exprimă condoleanțe familiilor victimelor.

×