x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ghid de bune maniere în străinătate: La ce trebuie să ai grijă în Spania

Ghid de bune maniere în străinătate: La ce trebuie să ai grijă în Spania

24 Sep 2013   •   11:10
Ghid de bune maniere în străinătate: La ce trebuie să ai grijă în Spania

În general, e destul de dificil să jigneşti un spaniol şi reuşeşti doar dacă încerci să faci asta în mod intenţionat, scrie RTV.NET. Cu toate acestea, este posibil să enervezi un spaniol în anumite circumstanțe, pe care ar fi bine să le ştii înainte de a călători în această ţară.

Care este cel mai vizitat loc din lume. Monumente care îţi taie răsuflarea FOTO

Nu îi înjura de mamă

Spaniolii nu înjură ca noi. Nu există niciun echivalent în limba spaniolă pentru "Du-te dracului". În schimb, majoritatea înjurăturilor invocă puritatea, sau lipsa acesteia, în ceea ce priveşte mamele. De exemplu, există înjurătura "fac ceva în laptele mamei care te-a născut", care este, uneori, scurtată la doar "lapte!", sau "fac ceva în kilometrul al paisprezecelea dintre coarnele tatălui tău încornorat"

Lumea în trepte. Cele mai spectaculoase scări din întreaga lume GALERIE FOTO

Nu vorbi numai în engleză

Când ai posibilitatea să ţii minte câteva fraze - chiar și popularele "por favor" și "gracias" - spaniolii vor face un efort să rostească câteva cuvinte în limba engleză pentru a comunica cu tine. Dar dacă vorbeşti doar în limba engleză, fără să faci nicio încercare de a învăţa ceva, vei fi probabil respins şi considerat un turist lipsit de respect.

Citeşte întregul ghid de bune maniere pentru călătoriile în Spania pe RTV.NET.

×