x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Închisoare pe viaţă pentru ginerele lui Bin Laden

Închisoare pe viaţă pentru ginerele lui Bin Laden

23 Sep 2014   •   18:54
Închisoare pe viaţă pentru ginerele lui Bin Laden

Sulaiman Abu Ghaith, ginerele lui Bin Laden şi purtător de cuvânt pentru al-Qaeda după atentatele de la 11 septebrie 2001, a fost condamnat la închisoare pe viaţă de un tribunal din New York.

Abu Ghaith, de 48 de ani, este membrul al-Qaeda cu cel mai mare rang care a fost judecat în SUA, după 11 septembrie.

Bărbatul, un kuweitian care a fost membru al clerului, a fost capturat în Iordania şi adus în SUA.

În martie 2014, un juriu l-a găsit pe Abu Ghaith vinovat pentru conspiraţie pentru atentate teroriste şi complicitate la acţiunile al-Qaeda.

În cadrul sentinţei, judecătorul de caz, Lewis Kaplan, s-a adresat direct inculpatului: "Din evaluarea mea reiese că sunteţi determinat să faceţi tot ce vă stă în putere pentru a asista planurile al-Qaeda şi a ucide cetăţeni americani".

În timpul procesului, juriul a vizionat înregistrări în care Abu Ghaith amininţa SUA cu "o furtună fără sfârşit de avioane".

Abu Ghaith s-a apărat afirmând că rolul său în al-Qaeda a fost unul pur religios, îndemnând musulmanii să se ridice împotriva opresorilor.

Acesta a mai declarat că Bin Laden a fost cel care l-a rugat să fie purtătorul de cuvânt al al-Qaeda, după atentatele de la 11 septembrie. De altfel, Abu Ghaith a fost cel care a revendicat atentatele ca fiind comise de al-Qaeda.

Bărbatul este căsătorit cu Fatima, cea mai mare fiică a lui Bin Laden. 

×
Subiecte în articol: bin laden Al-Qaida