x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giuseppe Caruso: Poliţia a reţinut doi români, posibili autori ai violului din Roma

Giuseppe Caruso: Poliţia a reţinut doi români, posibili autori ai violului din Roma

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Feb 2009   •   00:00
Giuseppe Caruso: Poliţia a reţinut doi români, posibili autori ai violului din Roma

Şeful poliţiei italiene, Giuseppe Caruso, a confirmat astăzi, într-o conferinţă de presă la Roma, arestarea, marţi seară, a doi români suspectaţi că au violat sâmbătă seara o tânără de 14 ani în parcul Caffarella din capitala Italiei. Ei fac parte dintr-un grup de opt români aduşi la sediul chesturii din Roma şi supuşi unor anchetări în acelaşi caz, informează Il Messaggero, La Repubblica şi Corriere della Sera, citate de Agerpres.



Unul dintre suspecţi a fost arestat la Roma, iar al doilea la Livorno. Primul român arestat, Alexandru Isztoika Loyos, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat la Roma, iar cel de-al doilea, Racz Karol, de 36 de ani, a fost arestat la Livorno, fiind bănuit că ar fi violat şi o femeie de 40 de ani. Racz, adus la Chestura din Roma, se pregătea să fugă în Spania, informează Il Messaggero. Îi lipsesc patru degete de la o mână şi are nasul turtit, elemente indicate de femeia de 40 de ani violată în Via Andersen. Karol a fost prins la Livorno, într-o tabără de nomazi din Cisternino, în zona rurală limitrofă cu localitatea Collesalvetti. Aici a lucrat pe post de colector de materiale de fier, după care s-a mutat la Roma în urmă cu circa 5 luni. Tabăra de nomazi se află pe un teren care este proprietatea unor familii de nomazi din clanul Halilovic, originar din Macedonia, de ani de zile perfect integrat în oraş şi alcătuit din 40 de persoane. Tocmai nomazii din tabără ar fi confirmat poliţiştilor suspiciunile pe care le aveau aceştia, că românul a sosit în tabără în noaptea de duminică, venind de la Roma.

La cele două arestări efectuate de poliţia de stat prin echipa mobilă condusă de Vittorio Rizzi s-a ajuns şi datorită colaborării cu poliţia română şi cu comisariatul din Primavalle. ''O muncă făcută în stradă, de pură investigaţie, de intuiţie, fără ajutorul unui sprijin tehnic. O muncă de adevăraţi poliţişti'', a spus chestorul Romei, Giuseppe Caruso. De altfel, Caruso a calificat drept 'hotărâtor' sprijinul românesc în găsirea vinovaţilor, dintre care unul şi-a recunoscut fapta.

×
Subiecte în articol: diaspora roma