x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China: Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată

China: Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2023   •   22:00
China: Amendă de peste 2 milioane de dolari pentru o glumă despre armată

O trupă de comedie din China a fost amendată cu suma de peste 2 milioane de dolari pentru că a făcut o glumă despre armată. Actorul principal a prezentat scuze și a fost concediat, potrivit BBC.

Trupa de comedie a fost sancționată cu o amendă de 14,7 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari) pentru o glumă despre armată care a utilizat un slogan al președintelui Xi Jinping.

Actorul de stand-un comedy a comparat comportamentul câinilor cu cel al militarilor ceea ce a iritat autoritățile.

Acestea au declarat că atât actorul Li Haoshi, cât și compania pentru care lucrează, Shanghai Xiaoguo Culture Media Co, au „umilit armata poporului". Compania a acceptat sancțiunea și a anunțat că a reziliat contractul lui Li.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiunea desfăurată în weekendul trecut, dar un membru al publicului a scris pe rețelele de socializare că referirea a fost nepotrivită. Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenția de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigație.

Actorul și-a exprimat „remușcările și regretele profunde" într-o postare pe rețelele de socializare, spunând că a folosit „o analogie extrem de nepotrivită".

„Îmi voi asuma toată responsabilitatea și îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund și a mă reeduca", a declarat comediantul, care poartă numele de House și are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gluma amendă China