x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gonzalez, oponentul lui Maduro la alegerile din Venezuela, a fugit în Spania

Gonzalez, oponentul lui Maduro la alegerile din Venezuela, a fugit în Spania

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   20:00
Gonzalez, oponentul lui Maduro la alegerile din Venezuela, a fugit în Spania
Sursa foto: Hepta

Candidatul opoziției, Edmundo Gonzalez Urrutia, a părăsit Venezuela, cerând azil politic în Spania, din cauza realegerii președintelui Nicolas Maduro.

Guvernul venezuelean a declarat sâmbătă că Edmundo Gonzalez Urrutia, candidatul opoziției care contestase realegerea președintelui Nicolas Maduro, a părăsit țara și a solicitat azil politic în Spania, informează AFP.

Vicepreședintele Venezuelei a declarat pe rețelele de socializare că Gonzalez Urrutia s-a refugiat voluntar la ambasada Spaniei din Caracas, unde a solicitat azil politic. Avocatul lui Gonzalez Urrutia a confirmat pentru AFP că acesta a ajuns deja în Spania.

Realegerea președintelui Maduro, anunțată pe 28 iulie, a declanșat o criză politică de proporții în Venezuela, opoziția susținând că Gonzalez Urrutia câștigase, de fapt, alegerile.

Mai multe state, inclusiv SUA, Uniunea Europeană și țări din America Latină, au refuzat să recunoască victoria lui Maduro, în absența dovezilor clare privind voturile.

Înainte de a părăsi țara, Gonzalez Urrutia s-a ascuns timp de o lună, de teama celor trei citații ale procurorilor venezueleni, care au emis un mandat de arestare pe numele său. El a declarat că dacă s-ar fi prezentat la audieri, risca să fie închis.

Violențele post-electorale din Venezuela au dus la 27 de morți și 192 de răniți, iar aproximativ 2.400 de persoane au fost arestate.

(sursa: Mediafax)

×