x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia a ajuns la fundul sacului: scoate la vânzare 120 de hectare pe insula Corfu

Grecia a ajuns la fundul sacului: scoate la vânzare 120 de hectare pe insula Corfu

06 Mar 2012   •   17:50
Grecia a ajuns la fundul sacului: scoate la vânzare 120 de hectare pe insula Corfu

Nevoia de numerar a Greciei, o tara aflata in criza inca din 2007, impinge oficialitatile de la Atena la masuri disperate. Fondul de Dezvoltare a Activelor Republicii Elene a anuntat marti lansarea unei licitatii pentru vanzarea a 120 de hectare de pe Insula Corfu, o suprafata cu paduri seculare aflata in zona Kassiopi, in nord-estul insulei.

Oferta este, conform Daily Mail, parte a unui ambitios program de privatizari si concesiuni imobiliare, prin care Grecia incearca sa faca rost de 50 de miliarde de euro, dintre care 19 miliarde pana la sfarsitul lui 2015.

Ofertele pot fi facute pana la data de 10 aprilie, conditia pusa de Atena castigatorului licitatiei fiind construirea unui complex rezidential de lux.

In programul de privatizare al statului au mai fost incluse compania de gaze DEPA, dar si mai multe proprietati comerciale din zona capitalei Atena. Grecia s-a angajat sa ia aceste masuri in schimbul primirii unor consistente imprumuturi, care mentin tara pe linia de plutire inca din mai 2010.

Oficialii eleni asteapta ca prin aceste masuri sa creeze aproximativ 50.000 de locuri de munca pana in 2015, dar si sa stimuleze investitiile si cresterea economica. Intr-o tara intrata in recesiune inca din 2007, rata somajului a inregistrat in noiembrie 2011 un vivel record, de 21 la suta.

×
Subiecte în articol: privatizare corfu criza grecia de vanzare