x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Premierul Papandreou convoacă o reuniune pentru a examina evoluţiile financiare

Grecia: Premierul Papandreou convoacă o reuniune pentru a examina evoluţiile financiare

de Agerpres    |    18 Sep 2011   •   13:37

Premierul grec, Giorgios Papandreou, "urmeaza sa prezideze duminica dupa-amiaza o reuniune interministeriala" pentru a examina evolutiile financiare din tara sa si din zona euro, a anuntat serviciul sau de presa citat de AFP.

Aceasta reuniune a fost convocata la o zi dupa ce Papandreou a renuntat sa se mai deplaseze la New York, unde urma sa participe la Adunarea Generala a ONU, in contextul climatului negativ de pe piete si a divergentelor din zona euro. Aceasta deplasare a fost anulata deoarece "saptamana viitoare este cruciala", a indicat sambata biroul primului ministru.
Decizia lui Papandreou a fost anuntata, la putin timp dupa o reuniune informala a reprezentantilor tarilor din zona euro cu privire la criza datoriilor ce s-a desfasurat la Wroclaw, in Polonia, reuniune la care statele membre nu au ajuns la un acord cu privire la concretizarea celui de-al doilea plan de ajutor financiar pentru Grecia, in valoare de 160 de miliarde de euro, plan convenit de liderii zonei euro la 21 iulie


×