x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia riscă să nu primească a şasea tranşă din împrumutul internaţional

Grecia riscă să nu primească a şasea tranşă din împrumutul internaţional

03 Oct 2011   •   10:18
Grecia riscă să nu primească a şasea tranşă din împrumutul internaţional

Conform unui proiect de buget aprobat de Guvernul elen, Grecia va rata tinta de deficit bugetar stabilita in cel de-al doilea acord de finantare externa convenit cu institutiile financiare internationale in luna iulie, informeaza Reuters.

Proiectul, aprobat duminica de Guvern, anticipeaza un deficit bugetar de 8,5 % din PIB pentru 2011, cu aproape un procent mai mult decat tinta de 7,6 % din PIB, convenita in acordul cu creditorii externi.

Un comunicat transmis de Ministerul Finantelor arata ca tinta nominala de 14,6 miliarde de euro, stabilita in acord pentru 2012, va fi respectata, dar ca procent din PIB, tinta de 6,5% va fi depasita.

O misiune a Bancii Centrale Europene, UE si FMI, se afla la Atena pentru a evalua situatia financiar-fiscala si gradul in care Grecia a respectat acordul incheiat in 2010 pentru finantarea externa. In urma evaluarii, institutiile internationale vor stabili daca vor livra cea de-a sasea transa din imprumut, in valoare de opt miliarde de euro. Fara acesti bani, Grecia risca sa intre in incapacitate de plata inca din luna octombrie.

Grecia a promis negociatorilor UE, FMI si BCE ca va reduce cu circa 20% salariile din sectorul public si va diminua cu o cincime numarul de angajati ai statului pana in 2015.

×