x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Un platan bătrân devenit simbol al mişcării de solidaritate cu refugiaţii, distrus de furtuna de miercuri

Grecia: Un platan bătrân devenit simbol al mişcării de solidaritate cu refugiaţii, distrus de furtuna de miercuri

12 Iul 2019   •   13:16
Grecia: Un platan bătrân devenit simbol al mişcării de solidaritate cu refugiaţii, distrus de furtuna de miercuri

Un platan bătrân de pe insula greacă Lesbos devenit simbol al mişcării de solidaritate cu refugiaţii sirieni nu a supravieţuit furtunii violente care a devastat miercuri nordul Greciei, informează vineri agenţia greacă de presă ANA.

Copacul impunător de pe plaja din Skala Sykamnias, al cărui trunchi masiv şi găunos a găzduit la un moment dat şi o cafenea, a fost rupt în două şi smuls din rădăcini de vântul feroce.

Platanul devenise un fel de far pentru sutele de mii de refugiaţi care se apropiau de ţărmurile greceşti în ambarcaţiuni improvizate în perioada 2015-2016, în momentele de vârf ale crizei refugiaţilor, ghidându-i către uscat.

Copacul a devenit faimos pe plan mondial datorită instalării la umbra lui a facilităţii de asistenţă "Platanos Refugee Solidarity", iar fotografia devenită la rândul ei celebră cu trei bunicuţe din Lesbos - nominalizate ulterior la Premiul Nobel pentru pace - care hrănesc un bebeluş al unei refugiate a fost făcută pe o bancă lângă acelaşi platan bătrân.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia platan refugiati furtuna