x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia va face obligatorie vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani

Grecia va face obligatorie vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani

30 Noi 2021   •   15:20
Grecia va face obligatorie vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani

Grecia a anunțat marți că va face obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, o măsură drastică pentru țara care se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus, anunță Reuters.

Autoritățile au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată. Măsura ar urma să se aplice în fiecare lună începând cu 16 ianuarie.

Aproximativ 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a țării este complet vaccinată. Programările pentru vaccinare au crescut în ultimele săptămâni.

"Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte", a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei ședințe de guvern. "Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună."

Grecia a înregistrat un vârf de infecții în această lună, cazurile zilnice atingând cote record.

De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese.

Luna aceasta, Grecia a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testate negativ pentru coronavirus.

(sursa: Mediafax)

×