x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia va transfera în partea continentală mii de extracomunitari aflaţi în centre de pe insule

Grecia va transfera în partea continentală mii de extracomunitari aflaţi în centre de pe insule

16 Apr 2020   •   15:38
Grecia va transfera în partea continentală mii de extracomunitari aflaţi în centre de pe insule

Grecia va iniţia duminică transferul în partea continentală a mii de solicitanţi de azil vârstnici ori bolnavi aflaţi în prezent în centre supraaglomerate de pe insule din Marea Egee, în cadrul măsurilor antiepidemice, informează cotidianul Le Figaro.

Conform Ministerului pentru Imigraţie de la Atena, 2.380 de "persoane vulnerabile" vor fi evacuate din tabere pentru imigranţi şi vor fi cazate în apartamente, hoteluri sau alte centre de pe continent. Operaţiunea va începe duminică şi va dura două săptămâni.

"Această măsură suplimentară de protecţie vizează reducerea riscului unei amplificare" a epidemiei de Covid-19, explică Ministerul grec al Imigraţiei.

Persoanele care vor fi mutate sunt 200 de solicianţi de azil cu vârste de peste 60 de ani, apropiaţii lor şi alte 1.730 de persoane care erau bolnave înainte de izbucnirea epidemiei. Imigranţii vor fi preluaţi din centre situate pe insulele Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos.

 Mediafax

×