x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GRECIA. Vameşii intră în grevă

GRECIA. Vameşii intră în grevă

02 Feb 2010   •   00:00

Federaţia greacă a angajaţilor vamali urmează să intre în grevă, ceea ce va perturba şi mai mult traficul la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, a declarat consulul general al Bulgariei la Salonic, Lacezar Ivanov.



Greva planificată să dureze două zile va începe joi şi va afecta cel mai probabil toate punctele de intrare în Grecia, inclusiv aeroporturile şi porturile. Ministrul bulgar de Interne a declarat că nu deţine încă nici o informaţie oficială privind protestul.

Această grevă se va adăuga haosului actual, în contextul în care o coloană de camioane bulgare, lungă de cinci kilometri, este blocată la punctul de frontieră Kulata-Promahonas, din cauza protestelor fermierilor greci, care durează de trei săptămâni. Companiile bulgare ar pierde din această cauză până la trei milioane de leva bulgare pe zi (aproximativ 1,5 milioane de euro pe zi).

Luni, poliţia greacă de frontieră nu a permis delegaţiei Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Bulgaria şi reporterilor bulgari să treacă graniţa, ei intenţionând să negocieze cu fermierii greci protestatari.

×
Subiecte în articol: externe