x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecii combat evaziunea cu Google Earth şi elicopterul

Grecii combat evaziunea cu Google Earth şi elicopterul

02 Aug 2010   •   00:00

Autorităţile din Grecia vor căuta prin programul Google Earth piscine nedeclarate de proprietari, în cadrul unei campanii de combatere a evaziunii fiscale. Depistarea maşinilor de lux este un alt "element" al campaniei, ce are drept scop şi atragerea de fonduri la buget, informează Der Spiegel în ediţia online.

Nikolaos Logothetis, directorul adjunct al nou-înfiinţatei Autorităţi Elene pentru Statistică (ELSTAT), intenţionează să introducă măsuri radicale. "În viitor, vom fi doar în resortul Parlamentului. Nu vom mai accepta directive din partea Guvernului. Vom putea lucra ca instituţie ştiinţifică independentă", afirmă Logothetis.

Statisticienii greci au fost criticaţi în mediile politice de la Bruxelles, reproşându-li-se că din cauza lor ţara a ajuns în pragul falimentului.

În acelaşi timp, Ioannis Kapeleris, şeful Departamentului pentru combaterea evaziunii fiscale (SDOE), intenţionează să aducă din ce în ce mai multe fonduri la buget. Una dintre primele măsuri se referă la depistarea piscinelor nedeclarate de proprietari. Specialiştii instituţiei depistează piscinele cu ajutorul programului Google Earth, după care trimit elicoptere pentru a le filma. În acest mod, autorităţile elene au aflat că în suburbiile principalelor oraşe nu sunt doar 324 de piscine, ci 16.974.

În plus, autorităţile fiscale au început fotografierea maşinilor de lux din faţa cluburilor de noapte, descoperind că 6.000 de persoane au maşini mai scumpe de 100.000 de euro, deşi raportează venituri anuale de maximum 10.000 de euro. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe