x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trenurile Eurostar vor fi „grav afectate” de greve în perioada Crăciunului, avertizează sindicatul

Trenurile Eurostar vor fi „grav afectate” de greve în perioada Crăciunului, avertizează sindicatul

de Razvan Voiculescu    |    02 Dec 2022   •   14:51
Trenurile Eurostar vor fi „grav afectate” de greve în perioada Crăciunului, avertizează sindicatul
Sursa foto: Hepta

Personalul de securitate de la serviciul feroviar internațional Eurostar va face grevă timp de patru zile înainte de Crăciun din cauza unei dispute salariale, a declarat miercuri un sindicat britanic care reprezintă lucrătorii din transport.

Eurostar operează servicii feroviare de pasageri care leagă Londra de Paris și alte capitale europene, potrivit Euronews.

Membrii Uniunii Naționale a Lucrătorilor Feroviari, Maritimi și ai Transporturilor (RMT) care lucrează pentru Eurostar vor intra în grevă pe 16, 18, 22 și 23 decembrie, a spus sindicatul. Peste 100 de angajați vor lua parte la acțiune.

Personalul de securitate îndeplinește sarcini esențiale care mențin oamenii în siguranță în timp ce călătoresc internațional pe calea ferată și sunt contractați de către o companie de gestionare a facilităților numită Mitie. 

Sindicatul a spus că grevele vor „afecta grav” serviciile Eurostar în perioada Crăciunului . 

„Personalul de securitate al Eurostar este esențial pentru funcționarea Eurostar și este rușinos că nu sunt plătiți cu un salariu decent”, a declarat secretarul general al RMT, Mick Lynch. 

„Nu vrem să perturbăm planurile de călătorie ale oamenilor, dar membrii noștri au nevoie de o creștere a salariului, iar acesta este singurul mod în care managementul va asculta.”

Lynch le-a îndemnat pe Mitie și Eurostar să negocieze un acord cu RMT „cât mai curând posibil”. 

Un purtător de cuvânt al Eurostar a declarat că discuțiile cu Mitie, care angajează personalul afectat, sunt în desfășurare și că vor informa pasagerii cu privire la orice impact asupra serviciului.

Mitie a spus ca prioritatea sa este de a „asigura ca serviciile exceptionale sunt livrate in mod normal, astfel încât pasagerii să își poată continua călătoria cu întreruperi minime”. 

Grevele Eurostar au loc în timp ce un val de greve a lovit căile ferate din Marea Britanie în ultimele luni, lucrătorii cerând salarii și condiții de muncă mai bune. 

×
Subiecte în articol: eurostar greva