Opt mari sindicate participă la greva care perturbă școlile, transportul public și rafinăriile de petrol. Protestele la care s-au alăturat și numeroși profesori, au loc în toată Franța. Prima etapă a protestelor a avut loc la jumătatea lunii ianuarie.
Guvernul susține în continuare reformele privind vârsta de pensionare, în pofida sondajelor de opinie care arată că două treimi dintre alegători se opun acestor schimbări. Pachetul legislativ care conține modificările privind vârsta de pensionare vor ajunge săptămâna viitoare în Parlament.
Proteste de stradă au fost anunțate în cel puțin 200 de orașe, iar 11.000 de polițiști au fost detașați pentru a acoperi evenimentele. Protestul principal are loc la Paris, dar oamenii se adună în număr mare și la Toulouse, Marsilia, Nisa, Saint Nazaire și Nantes.
Transporturile au fost grav perturbate din cauza protestului.
Sindicatul CGT a anunțat că cel puțin trei sferturi dintre lucrătorii de la marile rafinării de petrol și depozite de combustibil ale TotalEnergies participă la protest. Producția a fost redusă, iar furnizarea de energie electrică în Franța a fost redusă cu aproximativ 4,5%. Livrările de produse petroliere au fost blocate, dar nu există o penurie de combustibil la benzinării.
Unul dintre principalele sindicate ale profesorilor a anunțat că aproximativ 55% dintre profesorii din învățământul secundar au ieșit în stradă. Elevii de liceu au organizat proteste în fața unor școli, iar studenții au declarat că vor ocupa universitatea Sciences Po din Paris pentru a-i susține pe greviști.
La 62 de ani, vârsta de pensionare din Franța este mai mică decât în majoritatea țărilor din Europa de Vest. Italia și Germania au optat pentru creșterea vârstei oficiale de pensionare la 67 de ani, în timp ce în Spania vârsta de pensionare este de 65 de ani, iar în Marea Britanie este de 66 de ani.