x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gripa A H1N1 se răspândeşte în universităţile americane

Gripa A H1N1 se răspândeşte în universităţile americane

04 Sep 2009   •   00:00

Încă din prima săptămână de cursuri, în universităţile americane s-au înregistrat peste 1600 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul A H1N1, doar o singură spitalizare fiind, totuşi, efectuată.



Aproximativ 1.640 de cazuri au fost semnalate în rândul celor 165 de universităţi chestionate, care numără în total peste două milioane de studenţi, potrivit American College Health Association. În Statele Unite există peste 18 milioane de studenţi.

"Este un număr destul de mare de cazuri şi nu este vorba decât despre prima săptămână. Nu aş fi surprins să constatăm o accelerare a numărului de cazuri", a declarat ieri James Turner, preşedintele American College Health Association.

O singură spitalizare a fost înregistrată de această anchetă, iar virulenţa gripei de care suferă aceşti studenţi, care sunt, de altfel, într-o stare de sănătate bună, pare modestă.

"Am stat de vorbă cu mai mulţi colegi din mediul universitar din întreaga ţară, iar aceştia descriu boala ca fiind de slabă intensitate. Studenţii nu sunt grav bolnavi", a spus Turner. "Studenţii se simt rău timp de trei-patru zile, dar se fac bine fără să prezinte complicaţii sau pneumonie", a adăugat el.

Aceste cazuri înregistrate nu sunt toate cazuri confirmate în mod oficial. "Nu se efectuează teste de laborator în mod sistematic. Dar din momentul în care unele cazuri sunt în mod obligatoriu confirmate de analize, ceilalţi bolnavi, care prezintă aceleaşi simptome, sunt consideraţi în mod sistematic ca bolnavi de gripa A H1N1", a precizat acest oficial.

Conform anchetei, statele care prezintă cel mai mare număr de studenţi bolnavi se află în sudul ţării, în special în Georgia (283), în Mississippi (178), în North Carolina (165) şi în Texas (141).

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe