x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea teroristă Stat Islamic a masacrat 150 de civili. Jihadiștii vor orașul Al-Baghdadi, kurzii rezistă vitejește

Gruparea teroristă Stat Islamic a masacrat 150 de civili. Jihadiștii vor orașul Al-Baghdadi, kurzii rezistă vitejește

20 Feb 2015   •   16:51
Gruparea teroristă Stat Islamic a masacrat 150 de civili. Jihadiștii vor orașul Al-Baghdadi, kurzii rezistă vitejește
Militanții jihadiști din gruparea Statul Islamic (SI) au executat 150 de civili în vestul Irakului, unde au loc confruntări pentru controlul asupra orașului Al-Baghdadi, lângă care se află o bază aeriană a SUA, transmite DPA. 
 
Șeful Consiliului Local din Al-Baghdadi, Malallah al-Oubeidi, a afirmat că victimele sunt în cea mai mare parte membri ai tribului Abu Oubeid, care luptă alături de trupele guvernamentale irakiene împotriva forțelor SI. Masacrul a avut loc la o zi după ce cei 150 de civili fuseseră capturați de SI.
 
Orașul Al-Baghdadi, situat la 5 kilometri de baza aeriană Ain al-Assad unde militari americani îi pregătesc pe soldații irakieni, se află de peste o săptămână sub asediul SI. Susținute de luptători kurzi și de forțe aeriene americane, trupele guvernamentale irakiene au lansat în ultimele luni mai multe contraatacuri împotriva militanților SI.
 

×
Subiecte în articol: stat islamic jihadisti Al-Baghdadi