x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul Hilton, dat în judecată pentru includerea pe nota de plată a unui ziar de 75 de cenţi

Grupul Hilton, dat în judecată pentru includerea pe nota de plată a unui ziar de 75 de cenţi

de Agerpres    |    02 Aug 2011   •   14:09

Un barbat din California da in judecata grupul de hoteluri Hilton dupa ce a fost nevoit sa plateasca un ziar de 75 de centi care i-a fost lasat in fata usii, relateaza The Daily Telegraph marti.

Rodney Harmon 'nu a cerut ziarul si a presupus ca acesta a fost lasat acolo de personalul de la Hilton Garden Inn' de pe aeroportul comitatului Sonoma, statul California, conform textului sesizarii in instanta depuse saptamana trecuta.

Barbatul de 55 de ani a initiat un proces prin care solicita companiei daune de 5 milioane de dolari, in numele tuturor clientilor obligati sa plateasca pentru un ziar pe care nu l-au dorit. El sugereaza ca actiunea grupului de hoteluri este o stratagema pentru a-si determina clientii sa plateasca un exemplar din USA Today.

'Factura pentru ziar este plasata discret in acelasi plic de hartie cu cardul de acces la instalarea in camera', se mentioneaza in sesizare. Si mai grav, factura 'este scrisa cu caractere mici, dificil de citit', spune dl Harmon, care pretinde ca termenul de 'ziar' nu apare deloc pe nota sa de cazare. El adauga ca nu a citit si nu a folosit ziarul in vreun fel, cum de altfel, se declara el convins, a fost cazul si cu milioane de alti clienti ai grupului Hilton.

'O asemenea risipa de resurse si energie submineaza politica guvernamentala de a evita risipa si acumularea de gunoi, de conservare a surselor de energie si protejarea a mediului inconjurator', mai scrie reclamantul. 'Ofensa adusa consumatorului este una grava, in conditiile in care milioane de clienti ai grupului de hoteluri sunt nevoiti sa plateasca pentru un ziar pe care nu l-au vrut si despre care au crezut ca li se ofera gratuit', se mai precizeaza in sesizare.

Grupul Hilton nu a comentat pana in prezent respectiva actiune in instanta, noteaza The Daily Telegraph.

×
Subiecte în articol: hotel hilton justitie