x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nvidia, Microsoft și OpenAI, sub lupa anchetatorilor americani

Nvidia, Microsoft și OpenAI, sub lupa anchetatorilor americani

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2024   •   10:30
Nvidia, Microsoft și OpenAI, sub lupa anchetatorilor americani
Sursa foto: Hepta

Guvernul american va deschide investigații pentru a stabili dacă OpenAI, Nvidia și Microsoft se fac sau nu vinovate de practici anticoncurențiale, a relatat joi New York Times.

Potrivit cotidianului, Departamentul de Justiție va conduce ancheta privind Nvidia, designer de semiconductori, în timp ce Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) se va concentra asupra OpenAI și Microsoft.

Contactate de AFP, OpenAI, Nvidia, Departamentul de Justiție și FTC au refuzat să comenteze. Nici Microsoft nu a răspuns.

De la lansarea interfeței ChatGPT în noiembrie 2022, a existat o cursă frenetică pentru a obține un avantaj în așa-numita inteligență artificială (AI) generativă. Dezvoltarea acestei tehnologii necesită investiții colosale, în principal în servere și procesoare pentru a antrena software-ul, cunoscut sub numele de modele lingvistice, care va putea răspunde la solicitări în limbajul cotidian.

Doar câțiva giganți din domeniul tehnologiei au capacitatea de a consacra sumele necesare pentru a deveni un actor legitim în domeniul inteligenței artificiale generative. OpenAI este foarte bine poziționat, deoarece a fost primul care a oferit interfața ChatGPT. Microsoft este, de asemenea, în față, datorită unui parteneriat cu OpenAI, prin introducerea acestei tehnologii în produsele și serviciile destinate consumatorilor, ceea ce îi permite să înceapă să își monetizeze investițiile.

Nvidia ocupă o poziție centrală în industria semiconductorilor. Cipurile sale, cunoscute sub numele de unități de procesare grafică (GPU), sunt de departe cele mai solicitate pentru dezvoltarea inteligenței artificiale generative. La începutul lunii ianuarie, FTC a anunțat că a lansat o investigație privind investițiile colosale făcute de Microsoft, Google și Amazon în principalele start-up-uri de inteligență artificială generativă, OpenAI și Anthropic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nvidia Microsoft OpenAI