x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul de la Londra înfiinţează postul de subsecretar de stat pentru refugiaţi

Guvernul de la Londra înfiinţează postul de subsecretar de stat pentru refugiaţi

14 Sep 2015   •   11:10
Guvernul de la Londra înfiinţează postul de subsecretar de stat pentru refugiaţi
Sursa foto: Foto: MTI

Guvernul britanic a anunţat luni numirea deputatului Richard Harrington în postul de subsecretar de stat pentru refugiaţi, un anunţ ce survine în momentul în care premierul David Cameron se află în Liban unde are programată o vizită la tabăra de refugiaţi sirieni din valea Bekaa, nu departe de graniţa cu Siria.

'Richard Harrington va fi responsabil de coordonarea activităţii în cadrul guvernului pentru instalarea a până la 20.000 de refugiaţi sirieni în Regatul Unit, precum şi de coordonarea ajutorului dat de guvern refugiaţilor sirieni în regiune', a precizat guvernul de la Londra într-un comunicat preluat de AFP.

Premierul David Cameron a anunţat recent că Marea Britanie va putea primi încă 20.000 de refugiaţi sirieni în următorii cinci ani, cedând astfel presiunilor politice în criza provocată de zecile de mii de imigranţi în căutare de azil în Europa.

Sâmbătă, mii de persoane au manifestat la Londra pentru a le cere autorităţilor britanice să aplice o politică de primire a refugiaţilor mai generoasă.

×