x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul italian, preocupat de prăbuşirea unor vestigii din oraşul antic Pompei

Guvernul italian, preocupat de prăbuşirea unor vestigii din oraşul antic Pompei

de Agerpres    |    02 Mar 2014   •   20:17

Prăbuşirea unor vestigii arheologice ale oraşului roman Pompei, în cursul acestui weekend, a provocat îngrijorări în legătură cu starea acestui sit arheologic, unul dintre cele mai preţuite din lume, o reuniune de urgenţă legată de acest subiect fiind convocată pentru marţi de ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, scrie duminică agenţia Reuters.

Oraşul antic, conservat sub cenuşa vulcanică după erupţia Vezuviului din anul 79 î.Hr şi redescoperit în secolul XVIII, a fost afectat în ultimele luni şi în ultimii ani de căderea mai multor vestigii.

Duminică, peretele unui mormânt din necropola Porta Nocera s-a prăbuşit, după ce sâmbătă se dărâmase o arcadă a Templului zeiţei Venus. Zona acestui templu era deja închisă pentru vizitatori. Accesul în necropolă a fost de asemenea închis după evenimentul de duminică.

Una din cauzele invocate pentru aceste distrugeri a fost abundenţa ploilor din ultima vreme.

Noul ministru italian al culturii, Dario Franceschini, a convocat pentru marţi o reuniune de urgenţă cu responsabilii însărcinaţi cu întreţinerea sitului. El le-a cerut să investigheze cauzele acestor prăbuşiri şi să verifice desfăşurarea procesului de întreţinere, precum şi a celui de restaurare, lansat anul trecut cu fonduri europene.

Mass-media italiene au subliniat contrastul dintre managementul sitului arheologic Pompei şi succesul unei expoziţii despre oraşul antic organizate anul trecut la British Museum din Londra, care a atras un număr record de vizitatori.

Monument UNESCO, situl istoric de la Pomei este vizitat anual de peste două milioane de persoane, fiind una dintre cele mai mari atracţii turistice din Italia.

×