x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hacker în vârstă de 18 ani, care a piratat Interpolul, arestat la Atena.

Hacker în vârstă de 18 ani, care a piratat Interpolul, arestat la Atena.

de Marina Constantinoiu    |    08 Iun 2011   •   11:46

Un hacker in varsta de 18 ani, banuit ca a piratat site-urile Interpolului si ale mai multor agentii guvernamentale americane, a fost arestat la Atena, a anuntat, miercuri, seful departamentului de criminalitate informatica in politia greaca, citat de AFP.

Tanarul, avand numele de cod "nsplitter', locuia impreuna cu mama sa in cartierul Agios Dimitrios din Atena. "A lansat atacuri in intreaga lume de la domiciliu', a declarat Manolis Sfakianakis pentru postul de televiziune NET. Potrivit declaratiilor acestuia, tanarul hacker a piratat site-ul Interpol cand avea 15 ani. "A actionat singur, chiar daca o mai fi colaborat cu altii', a subliniat sursa citata.

Potrivit presei elene, "nsplitter' a piratat site-urile FBI, Pentagonului si al National Security Agency (NSA americana) in 2009. Politia il acuza si de clonarea de carduri. "Avea 130 de carduri pe care putea sa puna orice date dorea. Cinci dintre ele purtau datele unor persoane care nu aveau habar de toata povestea asta', a explicat reprezentantul politiei.

Politistii au descoperit la domiciliul acestuia 8.000 de euro si 300 de dolari bani cash, computere, hard-disk-uri externe, precum si...o bomba artizanala.

Hackerul este pasibil de pana la 5 ani de inchisoare, potrivit politiei elene.

×