x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas, reacție după planul de încetare a focului prezentat de Biden

Hamas, reacție după planul de încetare a focului prezentat de Biden

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   10:40
Hamas, reacție după planul de încetare a focului prezentat de Biden
Sursa foto: Hepta

Hamas a declarat că este gata să se angajeze angajeze „în mod pozitiv și constructiv” cu orice propunere bazată pe o încetare permanentă a focului, după planul prezentat vineri de președintele american Joe Biden, scrie Reuters.

Hamas, despre care Biden a spus că a primit propunerea din partea Qatarului, a emis o declarație în care a reacționat pozitiv.

Hamas a spus că este gata să se angajeze „în mod pozitiv și constructiv” cu orice propunere bazată pe o încetare permanentă a focului, retragerea forțelor israeliene, reconstrucția Gaza, întoarcerea celor strămutați și un acord „autentic” de schimb de prizonieri dacă Israelul „își anunță în mod clar angajamentul față de un astfel de acord”.

De asemenea, Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta a autorizat echipa sa de negociere să prezinte acordul, „insistând în același timp că războiul nu se va încheia până când nu vor fi atinse toate obiectivele sale, inclusiv returnarea tuturor ostaticilor noștri și distrugerea capacităților militare și guvernamentale ale Hamas”.

Separat, armata israeliană a declarat că forțele sale au încheiat operațiunile în zona Jabalia din nordul Fâșiei Gaza după zile de lupte intense, în timp ce sondează mai departe în Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, pentru a ținti ceea ce ei spun că este ultima mare redută a Hamas.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că Israelul a propus un nou plan de încetare a focului în Gaza și a cerut Hamas să accepte noua ofertă, afirmând că este cea mai bună modalitate de a pune capăt conflictului, scrie Reuters.

Noua propunere pe care Biden a prezentat-o vineri este alcătuită din trei etape.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas Joe Biden