x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas acceptă o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni

Hamas acceptă o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   10:20
Hamas acceptă o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni
Sursa foto: Hepta

Hamas a acceptat o propunere a SUA de a începe discuţiile privind eliberarea ostaticilor israelieni, inclusiv a soldaţilor şi a bărbaţilor, la 16 zile după prima fază a unui acord care vizează încheierea războiului din Gaza, a declarat sâmbătă o sursă de rang înalt din gruparea islamistă palestiniană pentru Reuters.

Gruparea militantă islamistă a renunţat la pretenţia ca Israelul să se angajeze mai întâi la o încetare permanentă a focului înainte de a semna acordul şi va permite ca acest lucru să fie obţinut prin intermediul negocierilor pe parcursul primei faze de şase săptămâni, a declarat sursa pentru Reuters, sub condiţia anonimatului, deoarece discuţiile sunt private.

Un oficial palestinian apropiat de eforturile de pace mediate la nivel internaţional a declarat că propunerea ar putea duce la un acord-cadru dacă este adoptată de Israel şi ar pune capăt războiului de nouă luni dintre Israel şi Hamas din Gaza.

O sursă din echipa de negocieri a Israelului, vorbind sub condiţia anonimatului, a apreciat că există acum o şansă reală de a ajunge la un acord. O astfel de apreciere vine în contrast puternic cu situaţiile anterioare din războiul de nouă luni din Gaza, când Israelul a declarat inacceptabile condiţiile formulate de Hamas. 

×