x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas respinge acuzele Israelului: Nu am deturnat ajutoare umanitare

Hamas respinge acuzele Israelului: Nu am deturnat ajutoare umanitare

25 Iul 2009   •   00:00

Organizaţia Hamas a infirmat informaţiile apărute în presa israeliană potrivit cărora ar fi deturnat forndurile internaţionale destinate reconstrucţiei Fâşiei Gaza, relatează agenţia de ştiri palestiniană Maannews.



Purtătorul de cuvânt al organizaţiei islamiste, Ismail Radwan, a calificat acuzaţiile israeliene drept minciuni la care recurge Israelul pentru a menţine în continuare blocada asupra Fâşiei Gaza. "Intrarea de ajutoare străine în Fâşia Gaza este supravegheată de Israel, şi nu de guvernul Hamas", a precizat Ismail Radwan.

Acuzaţiile privind deturnarea de fonduri au apărut în cotidianul israelian în limba engleză The Jerusalem Post, care a citat un document al Ministerului israelian al apărării, potrivit căruia sindicatele afiliate la guvernul Hamas din Fâşia Gaza ar fi purtat convorbiri cu UNRWA, agenţia ONU din Fâşia Gaza, cu privire la distribuirea ajutoarelor.

Potrivit documentului militar israelian, la data de 12 iulie ar fi avut loc o întâlnire între reprezentanţii UNRWA, ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), oficiali ai guvernului Hamas şi ai sindicatelor afiliate la Hamas, în vederea creării unui mecanism de distribuţie a ajutoarelor. Purtătorul de cuvânt al UNRWA a declarat că organizaţia sa distribuie ajutoarele în funcţie de necesităţile dictate de situaţia umanitară şi nimic altceva.

×
Subiecte în articol: externe