x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susține armata israeliană

Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susține armata israeliană

de Redacția Jurnalul    |    11 Feb 2024   •   06:40
Hamas avea un tunel de pentru o unitate de comandă sub sediul UNRWA, susține armata israeliană
Sursa foto: Hepta

Forțele israeliene au descoperit o rețea de tuneluri lungă de sute de metri care trece parțial pe sub sediul UNRWA (Agenția ONU pentru Refugiații Palestinieni) din Gaza, susține armata, numind-o ”o nouă dovadă a exploatării de către Hamas a principalei agenții de ajutorare a palestinienilor”.

Geniștii armatei au condus reporteri ai unor agenții de știri străine prin pasaje într-un moment de criză pentru UNRWA, care a lansat o anchetă internă după ce unele țări au înghețat finanțarea din cauza acuzațiilor aduse luna trecută de Israel potrivit cărora în cadrul personalului său ar exista agenți ai Hamas, relatează Reuters.

UNRWA, care are 13.000 de angajați în Fâșia Gaza, administrează școli, clinici de asistență medicală primară și alte servicii sociale și distribuie ajutoare, descriindu-și activitățile ca fiind pur umanitare.

"În acest loc se afla una dintre unitățile de informații ale Hamas, de unde a comandat cea mai mare parte a luptelor", a arătat un reprezentant al armatei israeliene care i-a condus pe reporteri prin tuneluri.

Pe de altă parte, într-o declarație, UNRWA a precizat că a părăsit sediul la 12 octombrie, la cinci zile după începerea războiului, și că, prin urmare, "nu poate confirma sau comenta în alt mod" descoperirea israeliană.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sediul UNRWA