x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos la Alger

Haos la Alger

de Anca Aldea    |    12 Dec 2007   •   00:00
Haos la Alger
Sursa foto: ZOHRA BENSEMRA/

Cel puţin 54 de persoane au fost ucise ieri-dimineaţă in două atentate aproape simultane cu maşină-capcană in centrul capitalei Algeriei.

Cel puţin 54 de persoane au fost ucise ieri-dimineaţă in două atentate aproape simultane cu maşină-capcană in centrul capitalei Algeriei. O primă explozie a avut loc in jurul orei locale 8:45 GMT (10:45, ora Romăniei) lăngă un autobuz care transporta studenţi in cartierul Ben Aknoun, chiar lăngă Curtea Supremă de Justiţie şi Consiliul Constituţional. Cea de-a doua explozie a avut loc in cartierul rezidenţial Hydra, unde se află sediile mai multor companii străine, clădiri guvernamentale şi ambasade. Un camion cu explozibili la bord a sărit in aer in faţa sediului Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNCHR).

ANCHETĂ. Autorităţile se aşteptau ieri ca numărul morţilor să crească, mulţi dintre răniţii ajunşi la spitalele din Alger fiind in stare foarte gravă. Poliţia a demarat o anchetă, surse apropiate investigaţiilor afirmănd că in spatele atentatelor s-ar afla militanţi afiliaţi Al-Qaida. Cu toate acestea, nici o grupare nu revendicase atentatele pănă la inchiderea ediţiei. Algeria a fost lovită anul acesta de mai multe atacuri teroriste.

×
Subiecte în articol: externe