x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harababură periculoasă în Siria

Harababură periculoasă în Siria

04 Feb 2020   •   18:00
Harababură periculoasă în Siria
Sursa foto: TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE / HANDOUT/EPA

Rusia a declarat luni că militarii turci au fost atacaţi de forţele guvernamentale siriene pentru că Moscova nu a fost atenţionată cu privire la operaţiunile Turciei în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, informează Reuters, citând Ministerul Apărării rus.

Totodată, potrivit ministerului rus, aparate ale forţelor aeriene turce nu au încălcat frontiera cu Siria şi nu au fost înregistrate atacuri asupra trupelor siriene. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan (foto), a declarat ieri că Turcia va continua să reacţioneze împotriva atacurilor asupra forţelor sale în Idlib, după ce guvernul de la Ankara a anunţat că patru militari turci au fost ucişi şi alţi nouă au fost răniţi, dintre care unul grav, într-un atac al forţelor guvernamentale siriene. De asemenea, Erdogan a anunţat că Turcia a ucis „între 30 şi 35” de soldaţi sirieni ca răspuns la atacul regimului sirian şi a cerut Rusiei să nu „împiedice” riposta Ankarei. Turcia, care susţine grupări ale insurgenţilor sirieni, a ridicat tonul în ultimele zile, ajungând chiar să critice Rusia, cu care Ankara coopera destul de strâns în Siria. Bombardamentul sângeros de luni împotriva forţelor turce riscă să provoace o escaladare a tensiunilor.

 

Reluarea bombardamentelor de către forţele guvernamentale siriene, cu sprijinul Rusiei, la Idlib, poate genera un nou val de refugiaţi din această provincie.

×