x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harry Morgan, colonelul Potter din M*A*S*H, a murit

Harry Morgan, colonelul Potter din M*A*S*H, a murit

08 Dec 2011   •   07:44
Harry Morgan, colonelul Potter din M*A*S*H, a murit

Actorul american Harry Morgan, cunoscut mai ales pentru rolul colonelului Potter din M*A*S*H, a murit miercuri dimineata la varsta de 96 de ani. Morgan s-a stins din viata la resedinta sa din Brentwood, California. Decesul actorului a fost confirmat de fiul sau Charles, care a mai spus ca actorul suferise recent de pneumonie.

Harry Morgan a jucat in mai mult de o suta de filme si era cunoscut la noi mai ales pentru rolul din M*A*S*H, care i-a adus un premiu Emmy in 1980, scrie Agerpres.

Cariera sa include multe alte seriale americane de scuces din anii 60, 70 si 80, dar pentru Morgan cel ai bun rol a fost cel al colonelului din M*A*S*H. Acesta a jucat de-a lungul timpului alaturi de staruri precum Henry Fonda, John Wayne, James Garner, Elvis Presley sau Dan Aykroyd.

Harry Morgan a fost casatorit, intre anii 1940-1985, cu Eileen Detchon, relatie din care au rezultat patru copii: Christopher, Charles, Paul si Daniel (decedat in 1989). Din decembrie 1986 pana la moartea sa, a fost casatorit cu Barbara Bushman Quine. (V.M.)

×