x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima doamnă a Coreei de Sud, interogată de procurori după ce acceptat o geantă de lux

Prima doamnă a Coreei de Sud, interogată de procurori după ce acceptat o geantă de lux

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   23:20
Prima doamnă a Coreei de Sud, interogată de procurori după ce acceptat o geantă de lux

Prima doamnă a Coreei de Sud, Kim Keon Hee, a fost interogată de procurori cu privire la acuzaţiile de manipulare a acţiunilor şi de corupţie legate de o geantă de lux în valoare de 2.200 de dolari.

Interogatoriul, care a durat 12 ore, a venit în contextul în care opoziţia a solicitat o anchetă specială asupra primei doamne pentru că a acceptat o geantă Dior, încălcând normele etice ale guvernului, şi pentru presupusul său rol într-o schemă de manipulare a acţiunilor.

O înregistrare cu camera ascunsă publicată anul trecut părea să o arate pe Kim Keon Hee acceptând o geantă de lux de 2.200 de dolari, un act care a fost numit ulterior "scandalul genţii Dior" de către ziarele locale.

Scandalul a afectat imaginea preşedintelui Yoon Suk Yeol, contribuind la o înfrângere usturătoare a partidului său în alegerile din aprilie, care nu a reuşit să recâştige majoritatea parlamentară.

Un astfel de cadou ar încălca legislaţia sud-coreeană, care interzice funcţionarilor publici şi soţiilor acestora să accepte orice lucru în valoare de peste 750 de dolari.

Asistenta lui Kim a declarat anchetatorilor la începutul acestei luni că prima doamnă i-a spus să returneze geanta în aceeaşi zi în care a primit-o, dar ea a uitat să o facă, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

În prima declaraţie privind scandalul genţii, în februarie, preşedintele Yoon a spus că e o "manevră politică" şi a declarat că soţia sa a acceptat geanta doar pentru că îi era greu să o refuze. Ulterior, însă, el a prezentat scuze într-o conferinţă de presă, în luna mai, descriind acceptarea genţii de către soţia sa ca fiind "nechibzuită".

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hee geanta interogata procurori