x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hezbollah: Caricatura cu profetul Mahomed de pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo favorizează terorismul

Hezbollah: Caricatura cu profetul Mahomed de pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo favorizează terorismul

15 Ian 2015   •   09:13
Hezbollah: Caricatura cu profetul Mahomed de pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo favorizează terorismul

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care a condamnat atentatul asupra Charlie Hebdo, a estimat miercuri că noua caricatură cu Mahomed de pe prima pagină a săptămânalului 'loveşte sentimentele' musulmanilor şi poate conduce la 'mai mult extremism', relatează AFP, citată de Agerpres. 'Ceea ce revista franceză a reiterat loveşte puternic sentimentele a peste 1,5 miliarde de musulmani din întreaga lume şi pe toţi cei care au o religie monoteistă', apreciază formaţiunea islamistă într-un comunicat.

'Este un act care contribuie direct la ajutarea terorismului, extremismului şi a fundamentaliştilor', se adaugă în textul citat.

Vineri, liderul grupării, Hassan Nasrallah, a apreciat că jihadiştii sunniţi aduc mai multă atingere islamului decât operele în care Mahomed este batjocorit, fără a evoca masacrul de la Charlie Hebdo de săptămâna trecută.

'În acest moment, este mai mult ca niciodată necesar să vorbim despre profet din cauza comportamentului anumitor grupuri teroriste care se revendică de la islam', a afirmat Hassan Nasrallah.

×