x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hezbollah dă vina pe Israel și anunță răzbunare cruntă după ce mii de pagere au explodat și au făcut numeroase victime

Hezbollah dă vina pe Israel și anunță răzbunare cruntă după ce mii de pagere au explodat și au făcut numeroase victime

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2024   •   23:11
Hezbollah dă vina pe Israel și anunță răzbunare cruntă după ce mii de pagere au explodat și au făcut numeroase victime
Sursa foto: X/Pagerele din buzunare au sunat și apoi au explodat

Reprezentănții grupării Hezbollah anunță că se vor răzbuna după ce mii de pagere au explodat și au făcut numeroase victime în Liban. În prezent se vorbește despre nouă decese, sute de victime cu răni grave și de aproape 3.000 de persoane rănite.

Gruparea libaneză Hezbollah a dat vina pe Israel pentru atac și a anunțat că se va răzbuna. În timpul incidentului, cel puțin nouă oameni au murit și alți 2.750 au fost răniți. Printre victime sunt numeroși luptători ai grupării militante și ambasadorul Iranului în Liban. Luptătorii Hezbollah folosesc multe pagere cu o tehnică rudimentară pentru a încerca să evite monitorizarea israeliană.

Pagerele din buzunare au sunat și apoi au explodat, au relatat martorii. Incidentul fără precedent a avut loc marți în mai multe regiuni din Liban. Șefii grupării le-au cerut tuturor celor care au astfel de aparate să le arunce.

Aparatele au explodat marți începând cu ora locală 15.30. Incidentul a ținut zeci de minute. Un oficial Hezbollah, vorbind sub condiția anonimatului, a declarat pentru Reuters că detonarea pagerelor a fost „cea mai mare breșă de securitate” cu care s-a confruntat grupul de când a început războiul din Gaza.

Armata israeliană nu a comentat incidentul de marți.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hezbollah Israel explozii pagere