x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton a cerut distrugerea bazelor aeriene siriene, cu câteva ore înaintea atacului ordonat de Trump

Hillary Clinton a cerut distrugerea bazelor aeriene siriene, cu câteva ore înaintea atacului ordonat de Trump

07 Apr 2017   •   16:04
Hillary Clinton a cerut distrugerea bazelor aeriene siriene, cu câteva ore înaintea atacului ordonat de Trump

Hillary Clinton a susţinut ideea unor atacuri asupra bazelor aviaţiei militare siriene, într-un discurs rostit cu numai câteva ore înaintea atacului împotriva bazei de la Shayrat ordonat de preşedintele Donald Trump, transmite agenţia EFE. 

În intervenţia sa la Summitul Mondial al Femeilor, desfăşurat la New York, cea care a fost contracandidata lui Trump la preşedinţia SUA a estimat că Washingtonul 'ar trebui să fie mai hotărât să-l înfrunte pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad', înainte ca Rusia să se implice şi mai mult în războiul civil din Siria. 

Preşedintele 'Al-Assad are o forţă aeriană şi aceasta a provocat majoritatea morţilor civili de-a lungul anilor şi în ultimele zile', a spus Hillary Clinton, referindu-se la atacul cu arme chimice care a ucis săptămâna aceasta circa 80 de civili în nordul Siriei. 

'Cred într-adevăr că ar fi trebuit să terminăm - şi în continuare ar trebui - cu bazele lor aeriene astfel încât să nu le mai poată folosi', a continuat ea. 

Câteva ore mai târziu, de pe navele militare americane staţionate în estul Mediteranei au fost lansate 59 de rachete Tomahawk asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat, de unde Statele Unite cred că a fost lansat acel atac cu arme chimice. 

Donald Trump a ordonat acest bombardament după ce adesea l-a criticat pe predecesorul său, Barack Obama, că nu a fost mai ferm faţă de regimul sirian.AGERPRES

×