x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton consideră 'terifiant' ca Trump să-l prefere pe Putin lui Obama

Hillary Clinton consideră 'terifiant' ca Trump să-l prefere pe Putin lui Obama

09 Sep 2016   •   00:10
Hillary Clinton consideră 'terifiant' ca Trump să-l prefere pe Putin lui Obama

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a participat joi la prima conferinţă de presă după 278 de zile, la care a calificat drept 'antipatriotice' şi 'alarmante' elogiile exprimate la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin de către contracandidatul ei, republicanul Donald Trump, relatează agenţiile AFP şi EFE.

'În mod straniu şi încă o dată (Trump) l-a elogiat pe Vladimir Putin ca omul forte al Rusiei. Făcând cu surprindere chiar şi pasul de a-l prefera pe preşedintele rus în faţa preşedintelui nostru american', a apreciat Hillary în scurta conferinţă de presă improvizată pe aeroportul din White Plains, în statul New York.

'Nu este doar antipatriotic şi jignitor pentru locuitorii ţării noastre şi pentru comandantul nostru suprem, este terifiant', a subliniat ea.

'Ce ar spune (fostul preşedinte republican) Ronald Reagan despre un candidat republican ce atacă generalii Americii şi îl elogiază pe preşedintele Rusiei ? Ştim răspunsul', a continuat candidata democrată.

Rivalul ei în competiţia prezidenţială, Donald Trump, l-a lăudat miercuri pe preşedintele rus Vladimir Putin, despre care a afirmat că este un lider mai bun decât preşedintele american Barack Obama, sub conducerea căruia, conform candidatului republican, generalii armatei au fost reduşi la stadiul de 'ruine'.

Într-o dezbatere televizată la care a participat şi Hillary Clinton, Trump a spus că are un mare respect faţă de ruşi şi că va avea 'o relaţie minunată' cu Vladimir Putin. ''Cred că mă voi înţelege cu el (Putin). Este un lider. Mult mai mult decât este un lider preşedintele nostru'', a mai spus candidatul republican, iar apoi a dat exemplul interesului comun al Washingtonului şi Moscovei ca gruparea jihadistă Stat Islamic să fie anihilată.

În apariţia de joi în faţa presei, Hillary a criticat şi abordarea lui Trump faţă de lupta împotriva acestei grupări, ea estimând că promisiunea lui Trump că 'va lua petrolul' jihadiştilor îl 'descalifică' pe acesta în competiţia pentru Casa Albă. Din cauza caracterului său, Trump este 'inapt' pentru rolul de comandant suprem al forţelor armate, a conchis Hillary.

Sursa: AGERPRES

×