x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton convinsă că va obţine învestitura Partidului Democrat

Hillary Clinton convinsă că va obţine învestitura Partidului Democrat

19 Mai 2016   •   22:50
Hillary Clinton convinsă că va obţine învestitura Partidului Democrat

Hillary Clinton s-a arătat joi convinsă că va purta culorile Partidului Democrat la prezidenţialele din noiembrie, potrivit unui interviu în cursul căruia a mai afirmat că Donald Trump nu este competent să conducă Statele Unite, relatează AFP.

"Voi fi candidata partidului meu", a spus ea într-un interviu acordat canalului CNN, în contextul în care urmează să aibă loc mai multe primare până la Convenţia democraţilor, iar adversarul său Bernie Sanders rămâne în cursă. "S-a făcut. Este imposibil să nu fiu eu", a subliniat fosta Primă Doamnă.

"Am primit cu trei milioane de voturi mai mult decât el, am un avans de nedepăşit în număr de delegaţi", a menţionat ea, reamintind că, la rândul său, în iunie 2008 s-a retras din faţa senatorului Barack Obama, însă fără să spună că a aşteptat câteva zile după ultimele primare pentru a-şi recunoaşte înfrângerea.

"Atunci când m-am retras şi m-a alăturat senatorului Obama, aproape 40% dintre simpatizanţii mei spuneau că nu vor putea vota niciodată pentru el. Am muncit din greu ca să îl ajut şi sunt sigură că senatorul Sanders va face la fel", a adăugat ea, îndemnându-l pe Bernie Sanders să îşi respecte cuvântul dat de a face "totul posibilul pentru a-l învinge pe Donald Trump".

De asemenea, în acest interviu Hillary Clinton l-a criticat vehement pe posibilul său adversar republican, Donald Trump, afirmând că nu este competent pentru a-şi asuma preşedinţia SUA.

"Ameninţarea pe care o reprezintă pentru ţara noastră, democraţia noastră, economia noastră... Aştept din partea senatorului Sanders să facă ce a spus că va face", a mai afirmat ea.

Cu toate că nu a atins încă majoritatea de 2.383 de delegaţi necesară pentru învestitura prezidenţială din partea democraţilor, Hillary Clinton va depăşi cu siguranţă acest prag cu ocazia primarelor de la 7 iunie, deoarece în prezent are 2.295.

Sursa: AGERPRES

×