x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton, într-un ultim turneu mondial virtual

Hillary Clinton, într-un ultim turneu mondial virtual

30 Ian 2013   •   12:01
Hillary Clinton, într-un ultim turneu mondial virtual
Sursa foto: KAREN BLEIER / AFP

Secretarul de stat al SUA Hillary Clinton a oferit marţi un ultim tur al lumii, virtual, răspunzând televiziunilor străine în cadrul unei conferinţe pe internet, dar a rămas evazivă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2016, informează Agerpres.

Acest eveniment mediatic face parte dintr-o serie de conferinţe, întrevederi cu presa americană şi ceremonii de adio programate în această săptămână pentru Hillary Clinton, care urmează să părăsească vineri departamentul de Stat şi să-i predea ştafeta lui John Kerry.

Cu atât mai multe ocazii vor fi pentru secretarul de stat american să prezinte un bilanţ al celor patru ani la conducerea diplomaţiei americane şi să lase să se alimenteze speculaţiile privind viitorul său politic ce ar include o posibilă candidatură în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, potrivit AFP.

Responsabilul american a fost intervievat timp de peste o oră de ziarişti şi studenţi străini reuniţi printr-o legătură efectuată prin satelit de către Departamentul de Stat al SUA şi televiziunea australiană ABC.

Canalele libanez MBC, japonez NHK, indian NDTV, columbian NTN24, nigerian Channels TV şi britanic BBC s-au succedat în întrebările adresate de internauţi pe Twitter secretarului de stat Hillary Clinton, care a vorbit despre procesul de pace în Orientul Mijlociu, terorismul islamist în Africa de Nord, ameninţarea nord-coreeană, dosarul nuclear iranian, Japonia, India, Antarctica sau Columbia.

"În acest moment, nu cred nimic din aceasta", a asigurat ea, afirmând că doreşte "să-şi încheie mandatul de secretar de stat şi să recupereze cei 20 de ani de privare de somn". Duminică seara, pe CBS, alături de preşedintele Barack Obama, responsabilul american a lăsat uşa deschisă unei posibile candidaturi pentru Casa Albă.

"Nu am absolut nici un proiect de a candida (...) şi nu ştiu ce voi face", a asigurat într-un interviu difuzat luni seara de CNN şeful diplomaţiei americane, în vârstă de 65 de ani, care părăseşte Departamentul de Stat după un record de 112 ţări vizitate şi peste 1,5 milioane de km parcurşi cu avionul.

Hillary Clinton, a fost de asemenea "Prima Doamnă" a SUA în timpul mandatului fostului preşedinte american Bill Clinton, senatoare de New York şi a candidat la alegerile primare democrate din 2008 împotriva lui Barack Obama.

×
Subiecte în articol: hillary clinton turneu diplomaţie bilanţ