x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton şi Donald Trump îşi anulează întâlnirile electorale în urma atacului armat de la Dallas

Hillary Clinton şi Donald Trump îşi anulează întâlnirile electorale în urma atacului armat de la Dallas

08 Iul 2016   •   17:21
Hillary Clinton şi Donald Trump îşi anulează întâlnirile electorale în urma atacului armat de la Dallas

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton şi Donald Trump, şi-au anulat vineri întâlnirile electorale în urma atacului armat de la Dallas, soldat cu moartea a cinci poliţişti şi rănirea altor şapte, transmite AFP.

''Este un atac contra ţării noastre'', a declarat candidatul republican Donald Trump într-un comunicat, denunţând ''atacul oribil, de tipul unei execuţii, contra a 12 poliţişti din Dallas, dintre care cinci au murit şi şapte au fost răniţi''.

Echipa de campanie a lui Trump a anunţat anularea deplasării acestuia la Miami (sud-estul SUA) ''ca urmare a evenimentelor tragice de la Dallas''.

''Plâng pentru poliţiştii ucişi în timp ce îşi făceau datoria sfântă pentru a proteja manifestanţi paşnici, pentru familiile lor şi toţi cei care servesc alături de ei'', a scris la rândul său Hillary Clinton pe Twitter, într-un mesaj personal semnat 'H'.

Candidata democrată urma să se deplaseze în statul Pennsylvania (estul SUA) alături de vicepreşedintele Joe Biden. ''Ca urmare a evenimentelor tragice de la Dallas, evenimentul prevăzut împreună cu vicepreşedintele Biden a fost amânat'', a precizat echipa de campanie a lui Hillary Clinton.

Oraşul Dallas (statul Texas) a fost joi noaptea scena unui atac coordonat soldat cu moartea a cinci poliţişti, în cursul unei manifestaţii de comemorare a americanilor de culoare ucişi de poliţişti în SUA. AGERPRES

×