x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande îl avertizează pe Putin: Anexarea republicii autonome ucrainene Crimeea de către Rusia este inacceptabilă!

Hollande îl avertizează pe Putin: Anexarea republicii autonome ucrainene Crimeea de către Rusia este inacceptabilă!

12 Mar 2014   •   19:00
Hollande îl avertizează pe Putin: Anexarea republicii autonome ucrainene Crimeea de către Rusia este inacceptabilă!

Preşedintele francez, François Hollande, l-a avertizat miercuri pe omologul său rus, Vladimir Putin, că anexarea republicii autonome ucrainene Crimeea de către Rusia este ''inacceptabilă'', a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, citat de AFP.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Hollande ''i-a cerut preşedintelui Putin să facă tot posibilul pentru a evita alipirea Crimeii la Rusia, care ar fi o anexare inacceptabilă pentru comunitatea internaţională''. Cu patru zile înainte de referendumul prevăzut pentru duminică de către autorităţile separatiste proruse în Crimeea privind alipirea peninsulei la Rusia, Hollande a subliniat că respectiva consultare populară, ale cărei pregătiri continuă într-o lipsă totală de transparenţă, 'nu are nici o bază legală''.

În opinia lui Hollande, ''mai este încă timp pentru a evita o escaladare inutilă şi periculoasă''. El i-a reamintit omologului său rus parametrii ''ieşirii din criză'': respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea trupelor desfăşurate, organizarea alegerilor prezidenţiale pe 25 mai, adoptarea unei noi Constituţii, care să garanteze îndeosebi respectarea deplină a drepturilor comunităţii rusofone şi care să prevadă o descentralizare reală, în interesul regiunilor ucrainene în ansamblu.

×