x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Homosexualii din Biserica Catolică reprezintă o sursă de îngrijorare, susţine Papa

Homosexualii din Biserica Catolică reprezintă o sursă de îngrijorare, susţine Papa

01 Dec 2018   •   19:30
Homosexualii din Biserica Catolică reprezintă o sursă de îngrijorare, susţine Papa

Homosexualitatea în rândul clerului catolic reprezintă o sursă continuă de îngrijorare în opinia Papei Francisc, potrivit extraselor dintr-un interviu în limba spaniolă care urmează să fie publicat luni într-o nouă carte, relatează sâmbătă DPA.

"În societatea noastră pare chiar că homosexualitatea este o tendinţă, iar această mentalitate influenţează Biserica noastră în anumite privinţe", a spus suveranul pontif.

Faptul că în rândul clericilor şi celor care studiază teologia există persoane homosexuale reprezintă o sursă de îngrijorare. Papa a numit-o "o problemă foarte gravă". În opinia sa, persoanele care au "aceste tendinţe adânci" nu ar trebui să aibă acces în seminariile teologice.

Interviul urmează să fie publicat într-o carte semnată de Fernando Prado.

Intitulat "La Fuerza de la Vocacion", volumul va fi publicat în mai multe limbi. Cea mai mare parte a cărţii este concentrată pe chemarea către religie a Papei Francisc.

Biserica Catolică se opune persoanelor angajate în comportament homosexual, însă Papa Francisc a condamnat în trecut discriminarea acestora, aminteşte DPA.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Papei Francisc