x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hu Jintao: Democraţia occidentală nu este pentru China

Hu Jintao: Democraţia occidentală nu este pentru China

de Mihaela Matachita    |    20 Sep 2009   •   00:00

Într-un discurs rostit cu zece zile înaintea împlinirii a 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, preşedintele Hu Jintao a afirmat că democraţia de tip occidental nu poate reprezenta o opţiune pentru China.

El a recunoscut că ţara sa se confruntă, în dezvoltarea ei rapidă, "cu o serie de noi probleme", printre care se numără şi menţinerea stabilităţii sociale, a declarat, duminică, preşedintele Hu Jintao, citat de AFP.

Partidul Comunist este confruntat cu "o misiune dificilă, care constă în salvgardarea şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei şi menţinerea stabilităţii sociale", a spus el, conform textului discursului publicat de site-ul oficial china.com.cn. Hu s-a referit şi la "sarcina dificilă, ţinând cont de criza financiară internaţională, de a menţine o creştere economică rapidă şi stabilă". "Trebuie să ajutaţi partidul şi guvernul să îşi îndeplinească îndatoririle în domeniul etnic şi religios, să promoveze unitatea naţională, armonia religioasă şi stabilitatea socială", a spus el, adăugând că Beijingul nu trebuie "în nici un caz să imite metoda sistemului politic occidental".

APF aminteşte că sărbătoarea naţională de la 1 octombrie a fost precedată de confruntări interetnice violente în provincia Xinjiang, cu populaţie musulmană, soldate, conform cifrelor oficiale, cu circa 200 de morţi..     

×
Subiecte în articol: externe