x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hypersonic-jet va ajunge de la Paris la Tokyo în două ore şi jumătate – video.

Hypersonic-jet va ajunge de la Paris la Tokyo în două ore şi jumătate – video.

20 Iun 2011   •   14:25
Hypersonic-jet va ajunge de la Paris la Tokyo în două ore şi jumătate – video.

Grupul EADS a anuntat la Salonul aviatic de la Paris lansarea avionului viitorului. Avionul hipersonic va zbura cu o viteza de peste doua ori mai mare decat cea a defunctului si exclusivistului Concorde, ceea ce inseamna ca distanta dintre Paris si Tokyo va fi acoperita in doua ore si jumatate. Cel mai important insa, combustibilul folosit va fi un amestec de biodisesel obtinut din alge de mare, hidrogen si apa.

Daca proiectul ZEHRA se va dovedi fezabil, avionul ar putea zbura cu o viteza de croaziera de 5.000 km/h, la o altitudine de 33.000 de metri, avand la bord aproximativ 100 de pasageri. O astfel de performanta ar fi sinonima cu acoperirea distantei dintre Paris si New York in 90 de minute, comparativ cu cele trei ore si jumatate care erau necesare unui Concorde ori cele opt ore reprezentand performanta medie a unui avion obisnuit de linie.

EADS estimeaza ca primele teste ar putea avea loc in 2020, avionul devenind operational, insa, nu mai devreme de 2050. Oficialii companiei au oferit si o calculatie de pret, o calatorie pe ruta Londra – New York urmand a va scoate din buzunar circa 7.000 de euro.

×
Subiecte în articol: new york paris avion eads tokyo hipersonic