x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ianukovici a ramas singur

Ianukovici a ramas singur

07 Dec 2004   •   00:00

Ramas fara sprijin din partea sustinatorilor puterii si inconjurat, din toate partile, mai putin dinspre Rusia, de critici, presedintele in exercitiu, Leonid Kucima, a incercat sa dizolve ieri Comisia Electorala Centrala, pregatind terenul pentru demiterea premierului Viktor Ianukovici.


ANCA ALDEA

MASA ROTUNDA. Reuniti la Palatul Marinski de la Kiev, cei doi rivali la Presedintie, despartiti de presedintele Kucima, au ascultat pozitia Europei de la mai-marii ei

IN VACANTA. Pana la urma, presedintele a decis, printr-un decret prezidential, sa-l trimita in vacanta pe premierul sau, pentru ca Ianukovici sa-si acorde suficient timp pentru a se ocupa, in continuare, de campania sa electorala si pentru a nu intra sub incidenta legii ucrainene, mai ales in contextul in care Guvernul a fost demis. In locul premierului, actualul sef al statului l-a numit pe Mikola Azarov, ministrul de Finante, sa asigure interimatul pentru Ianukovici.

Potrivit unor surse de la Kiev, Kucima i-ar putea chiar retrage sprijinul primului-ministru candidat la presedintie, sustin unele surse din anturajul Ianukovici. De fapt, Ianukovici a renuntat sa se mai considere candidatul Puterii la viitorul tur de scrutin, anuntat pentru 26 decembrie, a declarat ieri seful campaniei electorale a lui Ianukovici, deputatul Taras Ciornovil, adaugand ca presedintele i-ar putea oferi sprijinul liderului Opozitiei, Viktor Iuscenko. Intr-un interviu acordat postului de radio Echo din Moscova, Ciornovil a tinut sa precizeze ca locul lui Ianukovici ar putea fi luat de catre ginerele lui Kucima, Viktor Pinciuk.

×
Subiecte în articol: externe ianukovici