x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împuşcaturi într-un colegiu finlandez (video)

Împuşcaturi într-un colegiu finlandez (video)

23 Sep 2008   •   00:00

Mai mulţi studenţi au fost ucişi sau răniţi în urma unui atac armat într-un colegiu din Kauhajoki, la 250 km de Helsinki.



Mai mulţi studenţi au fost ucişi sau răniţi în urma unui atac armat într-un colegiu din Kauhajoki, la 250 km de Helsinki.
.
Atacatorul, în vârstă de 20 de ani, student la acelaşi colegiu a fost dezarmat si arestat, conform declaraţiei unui putător de cuvant al politiei. Administratorul colegiului, Jussi Muotio, a confirmat presei ca incidentul a luat sfarsit si ca in urma acestora s-au inregistrat victime.

Un corespondent local BBC relateaza ca atacatorul, imbracat in negru si purtand o masca de ski, a fost vazut intrand in scoala cu un bagaj voluminos.

Politia a ordonat evacuarea colegiului si a cerut intariri raportand impuscaturi la fata locului.

Corespondentul BBC mai mentioneaza ca cel putin o fata ranita a fost transportata de ambulante.

Conform Sky News, un jurnalist local, Timo Huovinen, a declarat că atacatorul şi-ar fi dezvăluit intenţiile într-un mesaj video postat pe site-ul youtube. Pe site-ul respectiv a fost urcat, cu cateva ore inainte de incident, un videoclip care continea imagini ale unui barbat imbracat in negru care folosind o arma de foc. Postarea includea mesajul - "Viata este durere si vei lupta singur in razboiul tau personal" ("Life is pain. And you will fight alone in your personal war.")

Atacul survine la mai putin de un an de la masacrul produs intr-un liceu finlandez, in Jokela.
  • ştire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: externe