x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini interzise în China: Ultimele ore ale unor chinezoaice înainte de a fi executate

Imagini interzise în China: Ultimele ore ale unor chinezoaice înainte de a fi executate

05 Dec 2011   •   11:27
Imagini interzise în China: Ultimele ore ale unor chinezoaice înainte de a fi executate

Patru chinezoaice condamnate la moarte pentru trafic de droguri infrunta ultimele ore din viata cu demnitate, fara sa-si planga de mila. O tanara sta pe jos cu picioarele incrucisate si rade in timp ce este hranita cu fructe, iar o alta este imbracata intr-o pereche de pijamale largi roz si se joaca carti.

Un fotograf a petrecut o noapte intreaga in inchisoare alaturi de cele patru detinute si le-a pozat in diferite ipostaze: una dintre ele a fost surprinsa in timp ce isi aranja hainele rosii pe care avea sa le poarte in ultima zi a vietii, dar si in timp ce isi consuma ultima masa din viata, iar o alta in timp ce-si scria testamentul.

Alte doua condamnate la moarte, Xiuling si Qingxiu, au fost pozate in timp ce jucau carti, scrie Daily Mail. Cu cateva clipe inainte de a fi impuscate in cap, femeile au clacat si au inceput sa planga. Degeaba insa, soarta lor fusese decisa.

Cu cat momentul final se apropie, in ochii unora dintre prizoniere se citeste regretul, dar si dorinta unei noi sanse la viata.

Fotograful a surprins si momentul in care femeile sunt duse in curte pentru executie. Legate la maini si picioare, ele se indreapta spre moarte plangand, constiente fiind ca in numai cateva clipe vor fi impuscate in cap.

Cele patru tinere au fost executate in iunie 2003.

Timp de aproape zece ani publicarea acestor fotografii a fost interzisa, oficialii temandu-se ca ar putea trezi sentimente de simpatie pentru cele patru in randul publicului.

Sursa foto: news.iFeng

×