x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI LIVE - Croaţia, excedată de numărul mare de migranţi, işi închide graniţele

IMAGINI LIVE - Croaţia, excedată de numărul mare de migranţi, işi închide graniţele

18 Sep 2015   •   15:23
IMAGINI LIVE - Croaţia, excedată de numărul mare de migranţi, işi închide graniţele

Dacă actuala criză a migranţilor din Croaţia continuă 'este o chestiune de timp' până când autorităţile de la Zagreb vor închide cu totul traficul la frontieră, a anunţat vineri ministrul de interne Ranko Ostojic la postul de televiziune N1, informează Reuters.

La rândul său, premierul Zoran Milanovic a declarat că ţara sa nu poate accepta şi nici nu va mai accepta povara imigranţilor şi a recunoscut că autorităţile croate nu pot controla afluxul de migranţi. Milanovic a adăugat că a venit momentul ca ţara sa să abordeze altfel problema imigranţilor, ceea ce premierul croat a numit 'Planul B' şi care presupune ca autorităţile de la Zagreb să nu mai înregistreze şi nici să nu mai ofere găzduire imigranţilor.

Totodată, Milanovic a avertizat Uniunea Europeană că ţara sa nu are de gând să devină un 'hotspot' pentru migranţi. Un "hotspot" este un centru de primire şi triere finanţat de Uniunea Europeană, creat în ţările de sosire pentru a înregistra şi identifica imigranţii. Trierea se face între persoanele care s-ar încadra în statutul de refugiat şi imigranţii economici ilegali, condamnaţi să se întoarcă în ţările de origine.

Croaţia a închis joi şapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranţilor din Orientul Mijlociu aflaţi pe teritoriul ţării vecine. Traficul a fost închis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina şi Erdut. Doar punctul de trecere de la Bajakovo, precum şi autostrada Belgrad-Zagreb, au rămas deschise, relatează EFE. Peste 11.000 de migranţi au trecut în ultimele două zile graniţa croată venind din Serbia.

Peste 11.000 de migranţi au trecut în ultimele două zile graniţa croată venind din Serbia, după ce Ungaria şi-a închis frontiera cu Serbia.




×
Subiecte în articol: croatia imigranti refugiati