x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigranţi introduşi ilegal în UE cu ajutorul pompelor funebre!

Imigranţi introduşi ilegal în UE cu ajutorul pompelor funebre!

15 Mai 2014   •   18:54
Imigranţi introduşi ilegal în UE cu ajutorul pompelor funebre!

Poliţia germană a informat că a percheziţionat o companie de pompe funebre şi 18 localuri din Berlin, suspectând o bandă de infractori că ar folosi paşapoarte ale defuncţilor pentru a introduce imigranţi ilegal în Uniunea Europeană, potrivit AFP.
Poliţia a confiscat un geamantan plin cu paşapoarte germane şi din alte ţări, documente şi calculatoare, cu prilejul acestor percheziţii care au mobilizat 120 de persoane, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei, Jens Schobranski.

Nimeni nu a fost arestat, a precizat acesta. “Particularitatea acestei bande este modul său de a opera: oamenii sunt introduşi în Germania cu paşapoartele unor persoane decedate”, a adăugat purtătorul de cu vânt.

“Avem nouă cazuri confirmate”, a mai spus acesta, subliniind că majoritatea imigranţilor ilegali veneau din Siria. Proprietarul companiei de pompe funebre suspectate este de origine siriană.
Paşapoartele erau vândute unor imigranţi ilegali care semănau oarecum cu persoanele din fotografie.

“În Germania, companiile de pompe funebre propun familiei defunctului să facă toate demersurile administrative. În cea mai mare parte a timpului, oamenii care au pierdut un apropiat fac faţă cu greu situaţiei şi acceptă, în mod firesc, cu încredere ajutorul unui profesionist”, a spus Schobranski.

×
Subiecte în articol: imigratie clandestina